09.6. 2002
Jaro jatkaa cupissa

Kaikki yksitoista viime otteluissa aloittanutta pelaajaa, jäivät kotiin lepämään, eivätkä
pelanneet sunnuntain cupottelussa. Aivan "uusi" Jaro kohtasi Iisalmen Pallo Veikot.
Vaikka joukkueessa oli kahdeksan ensikertalaista, se onnistui lopulta voittamaan III div. joukkueen PAVE:n maalein 2-0.
Jaro hallitsi tapahtumia täysin, mutta maalinteko ontui. Ammuttiin aivan liian vähän laukauksia. Sen sijaan hyökkäyspäästä yritettiin viedä pallo maalilinjan yli.
Nämä yritykset pysähtyivät melkein aina rangaistusalueen rajalle ja Jaro sai aloittaa uudelleen
kotijoukkueen purattua pallon kohti keskiviivaa.
johan_pave.jpg (13747 bytes)Toisella puoliajalla PAVE ei päässyt keskiviivan yli kertakaan ensimmäisen vartin aikana. Mutta kovasta painostamisesta huolimatta 0-0 tilanne säilyi aina 73.minuutille. Erfan, Ridvan Zenelin nuorempi veli, joka tauon jälkeen korvasi lievästi kuumesairaan Henri Sandstedtin, antoi kaaripallon kohti rangaistusaluetta, jossa Johan Granberg voitti ilmapallon muutoin hienosti pelannutta kotijoukkueen maalivahtia vastaan, ja pallo meni maaliin. PAVE:n pelaajat olivat juosseet itsensä väsyksiin eivätkä tappioasemasta huolimatta jaksaneet nostaa peliä Jaron kenttäpuoliskolle. Jarolaiset loivat tilanteita toiseen päähän. Ainoastaan kerran iisalmelaiset onnistuivat luomaan kunnon tekopaikan Antti Peltosen maalin edessä. Tuolloin varsinaista peliaikaa oli enää pari minuuttia jäljellä. Hieman huolimattoman puolustuspelin seurauksena PAVE:n pelaaja ampui lujaa, ja laukaus meni vain parikymmenttä senttiä maalin tolpan ohi.

Lisäajalla tapahtui ottelun lopullinen ratkaisu kun Franklin Nyholm kaadettiin rangaistusalueel-
la ja tuomari osoitti rangaistuspilkkua. Aina Ainasoja, joukkueen kapteeni, otti vastuun ja ampui rangaistuslaukauksen varmasti maaliin, ja näin ottelu ratkesi lopullisesti.