20.1. 2005

JBK ja Jaro kohtaavat lauantaina

Jaro pelaa kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa lauantaina klo 14.00. Ottelu, jossa vastustajana on JBK, on samalla hyväntekeväisyysottelu, jonka tuotot menevät lyhentämättöminä Kaakkois-Aasian tsunamin uhreille. Myönteistä on, että useat tahot haluavat olla mukana keräyksessä. Esimerkiksi Pietarsaaren kaupunki ei peri vuokraa Tellushallista. Citymarket Bergwallin leipomo ja Nylundin leipomokin kuuluvat avustajiin. Tuomaritkin kantavat kortensa kekoon ja eivät peri työstään maksua.

Jaro ja JBK kohtasivat viimekin vuonna tammikuussa. Silloin ottelu oli tasainen. Jaro onnistui lopulta voittamaan sen maalein 3-2, Frilli Warghin tehtyä ratkaisumaalin ottelun viimeisellä minuutilla.

JBK:lla on tällä hetkellä 14 omaa pelaajasopimusta, ja tarvitsee siis vahvistuksia tähän otteluun. Viime kauden jälkeen JBK menetti Jani Timosen ja Deins Toumassianin Jaroon. Tulopuolelta löytyy rutinoitu Tero Suominen, joka pelannut lähes 200 liigaottelua. Daniel "Jocke" Snellman, joka pelasi kaksi ottelua Jaron paidassa viime vuonna, on edelleen JBK:n pelaaja.

- Meille on luvattu kaksi pelaajaa Jaro II:sta. Lisäksi toivon, että saamme pari pelaajaa myös Jaron edustusjoukkueesta. Meillä pitäisi olla ainakin 17-18 pelaajaa hyväntekeväisyysottelua varten, sanoo JBK:n joukkueenjohtaja Leif Nyman.

Jaro tulee otteluun kahdella joukkueella, niin pitkälle kuin pelaajia riittää, Kukin pelaaja pelaa yhden puoliajan. Pelaajaluettelosta löytyy 23 nimeiä. Denis Volodin ei ole vielä onnistunut pääsemään Suomeen. Frilli Wargh ja Esse Storbacka ovat edelleen sivussa, minkä vuoksi lista käsittää 20 pelaajaa, joista kolme on maalivahteja. Jaron valmentajalla Hannu "Tore" Tourulla on siis 17 kenttäpelaajaa käytettävissään, minkä vuoksi jotkut pelaajat pelaavat enemmän kuin 45 minuuttia, mikä oli Toren perusajatuksena. Mahdollisesti myös Juha Luoma esiintyy ottelussa, mikäli torstaiillan sopimusneuvottelut johtavat myönteiseen tulokseen.