13.3. 2007
Voitto ainoa vaihtoehto

Liigacupin alkulohko päättyy Jaron osalta keskiviikkona Oulussa. Lohko 2:n tilanne jatkopelien osalta on vielä täysin auki viiden viimeisen osalta ja tämänkin pelin tuloksella on melkoinen merkitys. Jarolle voitto on jatkon kannalta ainoa vaihtoehto, AC Oululla mahdollisuudet säilyvät vielä viimeiseenkin peliin.

Myös päävalmentaja Mika Laurikaisen ajatukset ovat kolmessa pisteessä. "LiigaCupia ajatellen voitto on meille ainoa vaihtoehto. Tasureita tässä on viimeaikoina väännetty tasaiseen tahtiin: Inter pelissä päästimme vastustajan turhaan tasuriin, mutta Haka pelissä nousimme hienosti peliin mukaan ja olimme hyvin lähellä voittoa. Sen pelin toinen jakso lupailee hyvää keskiviikolle", miettii Laurikainen.

Jaron pelaajatilanne näyttää hyvältä. Ainoastaan Jari Sara potee flunssaa. Muilta osin joukkue on käyttökunnossa, joten Jaro pääsee iskemään parhaalla miehistöllään. "Aloituskokoonpanoon tulee taas muutoksia. Joukkueessa vallitsee hyvähenkinen kilpailutilanne: rotaatio tulee toimimaan Veikkausliigakaudenkin aikana joukkueen hyväksi", Laurikainen tiivistää.

Jaron yksi kokeneimmista pelaajista Jimmy Wargh on samoilla linjoilla Laurikaisen kanssa. ”Ouluun lähdetään voittamaan, muu tulos ei kelpaa jatkopaikkaa ajatellen. Mielestäni ei meidän tarvitse ottaa mitään extra jännitettä tästä, vaikka meillä onkin ”pakkovoitto”. Lähdetään pelaamaan normaalia peliä ja pelataan rohkeesti. LiigaCup on hyvä kilpailu, sillä saamme kovia otteluja muita liigajengejä vastaan. Kun ottelujen panoksena on jatkopaikka, niin se erottaa ottelut harjoitusotteluista”, Wargh kommentoi.

Jaro on kerännyt viidestä pelistä viisi pistettä. Pelit ovat kuitenkin parantuneet koko ajan. ”Cupin ensimmäinen peli ei oikein ollut hyvä peli meiltä. Sen jälkeen pelit on parantunut koko ajan. TamU ottelussa oltiin tosin jäljessä, mutta ihan hyvältä on peli näyttänyt. Hieman olen jopa peleistä yllättynyt, sillä joukkueessa on paljon uusia kavereita. Joukkuehenki on kuitenkin mahtava, joten luulen otteiden parantuvan jatkossakin. Oulussa teemme parhaamme, ja 90 minuutin jälkeen näemme mihin se riittää”, kertoo Wargh.

Ottelu pelataan Oulussa keskiviikkona 14.2.2007 alkaen klo. 16.00 Heinäpään tekonurmella.

Takaisin