22.11. 2005
Koljander esittäytyi 

Kukaan Jaron johdosta ei ole nähnyt Markus Koljanderin pelaavan. Maalivahtivalmentaja Jari Lehto sanoo kuitenkin, että hän on pannut Markuksen merkille, kun Jaro on pelannut FC Hakaa vastaan. 

- Jo lämmittelyssä huomaa pystyykö kaveri helpommin kuin muut poimmaan palloja alas, Jari sanoo. Jari on valmentanut Jaron maalivahteja vuodesta 1989, paitsi pari vuotta 90-luvun puolessa välissä.

- Pääsimme melko nopeasti sopimukseen Markuksen kanssa, kun oli käynyt ilmi, ettei Otto halua olla enää mukana. Samalla selvisi että Jari Lehto jatkaa maalivahtivalmentajana, joten olen erittäin tyytyväinen siihen, että meillä yksi maamme kehityskykyisimpiä maalivahteja ja yksi maamme ilman muuta parhaita maalivahtivalmentajia, sanoo Jaron luotsi Keijo ”Keke” Paananen tiistain lehdistötilaisuudessa.

- Olen koko elämäni pelannut Hakassa, paitsi viime kesänä, jolloin pelasin 8 ottelu TP-Seinäjoessa. Li-säksi muutama ottelu poikien ja nuorten maajoukkueessa. Parhaimmat ominaisuuteni maalivahtina uskoisin olevan, että olen aktiivinen maalivahti, joka ei jää viivalle odottamaan. Lisäksi pidän keskitysten poimisesta. Kolmen vuoden sopimus sopii minulle hyvin, Markus kertoo.

- Se, ettei hän saa peliaikaa Hassa, ei merkitse sitä, etteikö hän onnistuisi meillä. Meidän on vain annettava hänelle mahdollisuus. Emme olisi ottaneet häntä, ellemme uskoisi hänestä tulevan hyvä maalivahti. Hän on varmasti ollut hyvässä koulussa Olli Huttusen johdolla, Paananen sanoo.

- Meillä oli muutama vuosi Oton kanssa. Hän asettanut itselleen suuret tavoitteet ja tähtää uuden uran luomiseen ulkomailla. Välillämme ei ole mitään ristiriitoja, vaan erosimme täydessä yhteisymmärryksessä, Keke sanoo

Kolli, joksi lähimmät Markusta kutsuvat, on hankittu ykkösmaalivahdiksi. Sopimus on kolmivuotinen. Paanasella & Co on tarkoitus hankkia vielä yksi tai kaksi maalivahtia lisää, ennen kuin varsinainen harjoituskausi käynnistyy tammikuun alussa.

- En voi mennä harjoituksiin sillä ajatuksella, että olen ykkösmaalivahti, vaikkakin Keijo sanoo niin. Minun on koko ajan huolehdittava siitä, että olen huippukunnossa. Ykkösveskarin paikka on tienattava, sitä ei niin vain voi saada Markus sanoo, ja saa puoltavan lausunnon Jari Lehdolta.


Takaisin