27.11. 2005
Jaron liigapelaajat lomalla vielä joulukuussa

Tammikuun 2. päivä kaikki käynnistyy toden teolla ja tuolloin on ajateltu, että kaikki pelaajat, paitsi Skottlannissa talvehtiva Mikko Paatelainen, ovat paikan päällä aloittamassa valmistelut tulevaa kautta varten. Harjoittelukausi alkaa sillä, että pelaajille järjestetään kunto- ja voimatestit, joita johtaa fyysisestä valmennuksesta vastaava Jaakko Nevanlinna.

- Olin ensin ajatellut, että kokoonnuttaisiin ensimmäistä kertaa ensi viikolla, jolloin olisin antanut pelaajille yksilölliset harjoitusohjelmat joulukuuta vaten, mutta nyt on käynyt ilmmi, että vain harva pelaaja olisi paikalla, joten päätin peruuttaa sen kokoontumisen. Uskon pelaajilla olevan niin paljon itsekuria, että huolehtivat siitä, että ovat jonkinlaisessa kunnossa kun tammikuussa kokoonnutaan, sanoo valmentaja Keke Paananen. Tällä päin asusuvat sekä muutamat muut kaupungin muista joukkueista ovat kuukauden ajan kokoontunet pari kertaa viikossa Tellushalliin pelaamaan palloa, joten vaikuttaa siltä, että he ainakin liikkuvat jonkun verran, Keke toteaa.

Tähän päivään mennessä valmentajakaksikko Paananen-Widjeskog on varannut kahdeksan laadukasta harjoitusottelua kalenteriinsa. Näistä kuusi pelataan muita liigajoukkueita vastaan, yksi ruotsalaista GIF Sundsvallia ja yksi Vasa IFK:ta vastaan. Lisäksi joukkueessa toivotaan talouden antavan myöden ulkomaanleirin järjestämiseksi, joka myös toivon mukaan merkitsisi sitä, että joukkue voisi pelata pari kolme kovaa ottelua nurmella ennen huhtikuun puolessa välissä alkavaa sarjaa.

Paananen on erittäin epävarma siitä, että onko mahdollista järjestää omaa talviturnausta ensi talvena, johtuen siitä että Liigacup pelataan yksittäisinä otteluina eikä turnausmuodossa kuten viime kaudella. 

- Jos turnaus toteutuu, niin se pelataan helmikuun viimeisenä viikonloppuna. Pari joukkuetta on jo ottanut yhteyttä ja haluavat tulla tänne, mutta katsotaan kuinka käy, Keke sanoo.

Se merkitsisi viidestä seitsemään kovaa ottelua helmikuun 8. ja maaliskuun 10. välisenä aikana, ja lisäksi GIF Sundsvall saapuu Pietarsaareen 17. maaliskuuta. Näiden varattujen otteluiden lisäksi kalenterista on löydyttävä tilaa mahdollisia Liigacupin välierä- ja finaalipelejä varten. 


Takaisin