4.11. 2005
Toni Junnila Jaroon

Jaro vahvisti rivejään jälleen perjantaina, kun hyökkääjä Toni Junnila allekirjoitti yksivuotisen sopimuksensa Jaron kanssa. Junnilla on pelannut kaksi edellistä kautta Tampere Unitedissa. Keväällä hän sai hyvin peliaikaa, mutta syksyllä hän oli useimmiten penkillä. Ennen Tampere-vuosiaan hän pelasi kaksi kautta FC Jazzissa. Toni, joka täyttää uudenvuoden aattona 21 vuotta, on nuoresta iästään huolimatta suhteellisen kokenut liigakettu. Hänellä on takanaan 78 liigaottelua, joissa hän on tehnyt kahdeksan maalia. Hän pelasi ensimmäisen liigaottelunsa FC Jazzissa 28. huhtikuuta 2002 kotona Jaroa vastaan, ottelussa jonka Jaro voitti maalein 1-0 Sami Rintasen maalilla. Hänkin on pelannut FC Jazzissa.

- Etsimme nuoria suuren potentiaalin omaavia pelaajia ja Toni on yksi sellainen. Hän on hiomaton timantti, josta toivon paljon. Toni on harjoitellut hyvin viime vuosina Zico Hjelmin alaisuudessa, mutta heidän pelitapansa ei ole sopinut oikein hyvin Tonille. Ajattelin häntä oikealle laidalle, mutta hän tulee varmasti pelaamaan myös kärjessä. Pelisysteemimme, eli timantin muotoinen keskikentällä ja hyökkäyksiä tukevat puolustajat, mukaan laitalinkit tulevat hyökkääjien lailla, usein olemaan maalin edustalla, sanoo Jaron valmentaja Keijo Paananen.

- Moni asia vaikutti siihen, että valitsin Jaron. Mielestäni tapa, jonka Keijo haluaa toteuttaa Jarossa. Lisäksi minulla on ennestään tuttuja pelaajia joukkueessa. Uskon Jaron olevan parempi kuin päättyneellä kaudella, Toni Junnila sanoo, ja lisää että syöttöpeli ja pelinäkemys ovat hänen parhaita puoliaan.

- Uusia pelaajia hankittaessa on tärkeää, että heidän on helppo sopeutua joukkueeseen, ja Tonilta tämän pitäisi onnistua, sillä hän on aikaisemmin pelannut FC Jazzissa yhdessä Piracaian och Juha Luoman kanssa.

Paananen on tyytyväinen joukkueen rakentamisen etenemiseen ja kertoo, että runko on kohta valmiina.
- Ensi viikolla esittelemme vielä yhden uuden pelaajan, ja sen jälkeen odotamme Otto Fredriksonin vastausta kysymyksiimme. Jaro ei tule painostamaan Ottoa, vaan hän saa miettiä kaikessa rauhassa. Niin hän teki viime vuonnakin. Olemme tarjonneet Otolle kolmivuotista sopimusta. Uskomme, että hän sinä aikana tulee maalivahtiválmentaja Jari Lehdon alaisuudessa, olemaan yksi vakavasti otettava ehdokas maajoukkueeseen, Paananen sanoo.

- Maalivahtikysymyksen saatua ratkaisunsa, etsimme vielä paria pelaajaa, ja siinä emme tule kiirehtimään. Kun olemme harjoitelleet jonkun aikaa, niin näemme sen, missä mahdollisesti tarvitsemme vielä vahvistuksia, Paananen lisää.


Takaisin