8.11. 2005
Kaupunki panttaa Uefan rahoja 


Uefa myönsi Pietarsaaren kaupungille 30000 € katsomon uudistamiseksi, ja rahat on käytettävä tämän vuoden aikana, muutoin ne peritään takaisin. Tuen saa esittämällä kuitin. Rahat riittävät 3000 muovituoliin.
Veikkausliigan vaatimuksena on että Pietarsaaren kokoisessa kaupungissa, areenalla täytyy olla vähintään 3000 katettua istumapaikkaa. Tällä hetkellä ainoastaan pääkatsomo on katettu ja siihen mahtuu 1998 katsojaa. Jaro on saanut liigalisenssinsä erikoisluvalla ja se on voimassa vuoteen 2007 saakka mitä tulee istumapaikkoihin ja sen jälkeen Veikkausliigan vaatimuksena on, että tuoleilla varustettuja, katettuja istumapaikkoja on oltava 3000 jotta Jaro saisi liigalisenssinsä uudistettua.

Ääriään myöten täysi aurinkokatsomo IFK Mariehamnia vastaan pelatussa ottelussa.

Niin kutsuttuun aurinkokatsomoon takasuoralla, joka nyt on katseiden kohteena, mahtuu pyöreästi tuhat henkeä. Se on rakennettu useista eri, toinen toistaan ruosteisemmista osista. Pelkästään eettisesti kyse on jo erittäin rumasta näystä.

Mikael Karf, Jaron johtokunnan jäsen, kertoo Jakobstads Tidningille, että seura on esittänyt kaupungille toivomuksensa, ja hänen mukaansa kyseessä on melko laajat suunnitelmat runkoineen, katoksineen, invalidipaikkoineen sekä yksi vip-osasto, mutta ei halua sen tarkemmin kuitenkaan asiaa selostaa. 

Kaupungin talonrakennuspäällikkö Rune Hagström sanoo JT:lle, ettei kaupungilla ole tällä hetkellä konkreettisia luonnoksia uudesta katsomosta. Tekninen virasto on joka tapauksessa kysynyt rahoja suunnittelua vrten, mutta Hagström toteaa pallon olevan nyt poliitikoilla. 


Takaisin