11.3. 2007
Emet nöjd med en poäng

Jaro spelade oavgjort på lördagen i Valkeakoski. Jonas Emet, som spelade starkt hela matchen och gjorde Jaros enda mål, var nöjd med insatsen. ”I första halvleken sökte vi vårt spel och kom inte in i matchen. Vi gjorde alltför många felpassningar. Bollen hölls inte inom egna laget på nåt sätt. Haka hade greppet i första halvleken och gick också till ledning i matchen”, berättar  Emet.

I andra halvlek lyckades Jaro kvittera pga hård press på motståndarna och bra rörelse. ”Vi pressade hårdare i andra halvlek och rörde oss bätre. Vi fick också bollen att hållas inom laget. Haka var tvungna att ta till kontringar och vi fick mera utrymme. Fast vi kontrollerade spelet i andra halvlek så kan man väl säga att resultatet var rättvist, eftersom Haka ägde första halveleken. Spelet kunde ha vänt till vilketdera lagets fördel och man måste komma ihåg att det alltid är svårt att ta hem poäng från Valkekoski.

Emet spelade som offensiv mittfältare och lyckades kvittera matchen dryga 10 minuter före slutet på framspelning av Toni Junnila. Tidigare under försäsongen har Emet spelat som defensiv mittfältare. ”Spelpositionen var inte helt ny för mig. I Åbo spelade jag på samma plats ca 20 minuter. Men spelet löpte mycket bra nu och detta var min bästa match hittils i år. Platsen som offensiv mittfältare passar mig utmäkt.”.

Jaro avslutar ligacup matcherna med en match borta mot AC Oulu. En seger i den matchen skulle betyda att Jaro avancerar I cupen. ”Vi siktar på att gå vidare, seger gäller allltså i Uleåborg”, sammanfattar Emet den kommande matchen.

Takaisin