13.3. 2007
Vinsst enda alternativet

Ligacupens grundspel avslutas för Jaros del på onsdag i Uleåborg. Situationen i zon 2 angående vem som går vidare är fortfarande helt öppet gällande de fem sista lagen. Därför är resultatet från denna match av största betydelse. För Jaro gäller är endast vinst, medan AC Oulu kan avgöra sitt öde ännu i lagets sista match.

Även tränare Mika Laurikainen har tre poäng i tankarna. "Vad beträffar ligacupen är det endast vinst som gäller. På sistone har vi spelat oavgjorda matcher: Mot Inter lät vi motståndarna kvittera helt i onödan, men mot Haka kom vi igen starkt och en vinst var inte långt borta. Den matchens andra halvlek lovar gott för onsdagen ", funderar Laurikainen.

Spelarsituationen ser bra ut i Jaro. Endast Jari Sara lider av en förkylning. I övrigt är laget i spelskick, vilket betyder att Jaro kan ställa upp med sitt bästa manskap. "Det kommer att bli förändringar i startelvan. Vi har en bra kamp om spelplatserna: en rotering av spelarna  kommer också att vara av nytta för laget under Tipsligasäsongen ", säger Laurikainen.

En av Jaros mest meriterade spelare, Jimmy Wargh, håller med Laurikainen. ”Vi åker till Uleåborg för att vinna, inget annat duger med tanke på en fortsättningsplats. Men jag tycker inte att vi behöver ta nån extra press på oss av att vi är ”tvungna” att vinna. Vi spelar vårt normala spel  och spelar modigt. Ligacupen är en bra tävling, eftersom det innebär att vi får spela tuffa matcher mot övriga ligalag. När en fortsättningsplats står på spel blir matchen direkt intressantare än en vanlig träningsmatch.”, kommenterar Wargh.

Jaro har samlat ihop 5 poäng på 5 matcher. Spelet har dock utvecklats hela tiden. ”Första matchen i cupen var inte en bra match av oss. Efter det har vi bättrat på hela tiden. I matchen mot TamU hängde vi inte riktigt med, men i övrigt har spelet sett bra ut. Med tanke på att vi har så pass många nya killar med så är jag t.o.m. är en aning överraskad över hur bra spelet sett ut. Andan i laget är mycket bra, så jag tror att spelet kommer att  bli ännu bättre. Vi kommer att göra vårt bästa i Uleåborg och efter spelade 90 minuter ser vi hur långt det räcker”, berättar Wargh.

Matchen spelas på konstgräsplanen i Heinäpää, Uleåborg, onsdagen den 14.3.2007 med början kl. 16.00.

Takaisin