23.3. 2007
Jaro tar mått av KPV

På lördag tar sig Jaro an KPV i en match i Karleby. Tränare Mika Laurikainen väntar med iver på den kommande kampen och förutspår en jämn match. "KPV är ett bra lag som siktar på spel i ligan så matchen blir säkert en tuff kamp. Laget försvarar noggrant och skickliga individuella spelare betyder att anfallsspelet också är farligt”, berättar Laurikainen.

Chad Botha, som till denna säsong flyttade från just KPV till Jaro, tror också att matchen blir jämn. ”Jag väntar ivrigt på matchen. Inte enbart för att jag spelade för dem i fjol, utan också för att jag inte fått mycket speltid pga att jag varit sjuk. I fjol förlorade vi med KPV klart mot Jaro, men den här matchen blir svår. KPV kommer säkert att kämpa hårt ända till slutet. Vi spelade dåligt och förlorade tidigare mot GBK, så KPV vill säkert bevisa att de också kan slå oss. Och det är ju fråga om en derby match, vilket också höjer på kampandan. KPV försöker säkert sätta hård press på oss, men det kan vi handskas med och på så sätt få kontroll över matchen och vinna”, menar Chad.

Från Jaros laguppställning fattas på lördag Jimmy Wargh och Jonas Portin. Båda har smärre skador, men det hindrar dem från att spela. Jimmy är med i truppen redan från början av nästa vecka och Jonas senare under veckan.  "Det är fråga om lindrigare muskelskador och jag vill inte ta några risker. Vi låter dem läkas i lugn och ro. Det är ju speciellt tråkigt att Jonas är tvungen att avstå från U21-landslagets resa. Veckan har varit speciellt tung fysiskt för laget så man får vara noggrann med balansen mellan belastning och vila. Bra har det ändå gått, fast det säkert inte är så speciellt roligt hela tiden”, säger Laurikainen.

Matchen är säkert speciell för båda tränarna, Laurikainen och Touru. ”Själv spelade jag förresten i det lag som Tore inledde sin tränarkarriär i, för ungefär tusen år sedan. Då kunde man kanske inte ens ha fantiserat att vi nångång båda som tränare skulle mötas i en lokalmatch i Österbotten. Nu ska vi ändå mötas ett par gånger förrän ligasäsongen inleds ", minns Laurikainen.

Matchen spelas lördagen den 24.3.2007 i Karleby, med början kl. 16.15.

Takaisin