6.3. 2007
Semestern är över

Jaros representationslag höll semester förra veckan. Spelarna hade alla ändå ett personligt träningsprogram att följa. Marco Matrone, som flyttat från Serie B i Italien till Jaro, berättar att den korta semestern var på sin plats. ”Vi har jobbat hårt i ett par månader. Ledigheten kom i passlig tid. Jag hälsade på hos familj och vänner i Esbo och utförde träningsprogrammet som Mika gett mig. Nu har både jag och de andra killarna åter energi och kraft att fortsätta jobba på. Full fart framåt”, säger Matrone.

Marco Matrone spelade förra säsongen för AC Arezzo i Serie B. Nu är Marco i Jakobstad för att få sina första spelminuter i tipsligan, och för att utvecklas som spelare. ”Jag gillar Jakobstad. Staden är riktigt fin. I Italien bodde jag också i en mindre stad, så jag saknar inte livet i en storstad. Här finns goda förutsättningar för att utvecklas till en bättre spelare. Föreningen har också skött sina åligganden fint, så det har inte upstått några problem”.

Jaro fortsätter i ligacupen med match i Valkeakoski på lördag. Som mål har man att hämta de poäng som behövs av Haka, för att gå vidare från grundserien. ”Nu tränar vi bra och åker för att hämta poäng på lördag av Haka. En fortsättningsplats ligger nära till hands, så vi behöver poäng från våra två sista matcher. Vi satsar fullt ut på att vinna”, sammanfattar Matrone planerna för denna vecka.

Jaro spelar mot Haka i Valkeakoski på lördag kl. 14.00. I den sista matchen i grundserien reser laget till Uleåborg för att möta AC Oulu. Denna match spelas on en dryg vecka, den 14.3.2007.

TAKAISIN